VÅRT SAMFUNNSANSVAR

Samfunnsansvar står sentralt i vårt oppdrag om å forske frem,
utvikle og markedsføre innovative medisiner, vaksiner og
helsetjenester som redder og forbedrer liv.

Vår forskning og utvikling styres av en forpliktelse til å gjøre verden til et bedre sted for oss som lever i dag, og for kommende generasjoner. Gjennom vår visjon om å redde og forbedre liv forplikter vi oss til å ta samfunnsansvar ved å sikre at pasienter får tilgang til våre medisiner og vaksiner, å operere med de høyeste standardene for etikk og integritet og ha miljømessig bærekraftig drift.


Les mer om MSDs samfunnsansvar

MSD for Mothers

MSD for Mothers er et globalt bistandsprogram der målet er at ingen kvinne skal dø mens hun gir liv. På FNs 66 generalforsamling, 20. september 2011, annonserte MSD dette 10-årige initiativet. Gjennom MSD for Mothers forplikter vi oss til å investere over 3 milliarder kroner, human kapital og vitenskapelig- og forretningsmessig ekspertise på bistandsprogrammer som fokuserer på kvinners helse gjennom svangerskap og fødsel.

Les mer om MSD for Mothers

31 år med MECTIZAN® Donasjonsprogram

Siden 1987 har MSD gitt medisin mot elveblindhet gratis til land i Afrika, Latin-Amerika og Yemen der sykdommen forekommer. Vårt mål er å eliminere elveblindhet, og vi forplikter oss til å fortsette donasjonsprogrammet så lenge medisinen trengs.


Elveblindhet er en parasittisk infeksjon som gir intens kløe, misfarging av huden (pigmenttap) utslett og øyeskader som ofte fører til permanent blindhet.


Sykdommen medfører stort tap av livskvalitet, og er ledende årsak til blindhet som kan forhindres på ? verdensbasis. Parasitten spres via bitt fra infiserte fluer som bor og formerer seg ved raskt rennende elver i landlige utkantstrøk i Afrika, Latin-Amerika og Yemen.


MSD har investert 3,7 millioner dollar, og donert 1,2 milliarder doser i donasjonsprogrammet.

 

I oktober 2015 ble dr. William C. Campbell, en pensjonert MSD-forsker, tildelt nobelprisen i fysiologi (medisin). Dr. Campbell gjorde det Nobel-vinnende arbeidet mens han jobbet i MSD Research Laboratories. Oppdagelsene han gjorde sammen med sin med-mottaker av Nobelprisen, Satoshi Omura, førte til MSDs utvikling av Mectizan (ivemectin), den medikamentelle behandlingen mot elveblindhet som MSD har gitt bort gratis siden 1987 i donasjonsprogrammet «Mectizan Donation Program».

Med sine mer 30 år, er «Mectizan Donation Program» det lengst varende sykdomsspesifikke medisindonasjonsprogrammet og privat-offentlige partnerskap av sitt slag. Takket være programmet er elveblindhet elinimert i Colombia (2013), Ecuador (2014), Mexico (2015) og Guatemala (2016).

Les mer om MECTIZAN® Donasjonsprogram her

MSD Norge er Miljøfyrtårn

I 2013 ble MSD (Norge) AS et Miljøfyrtårn.
Miljøfyrtårn er landets mest brukte sertifikat for
miljøinnsats og samfunnsansvar.

Sertifiseringen skjer etter en uavhengig vurdering
og med årlige klima- og miljørapporter, og re
re-sertifisering hvert tredje år.

MSDs årlige miljørapport kan bli tilsendt på forespørsel.