HISTORIKK

 

MSD utvikler nye medisiner i takt med verdens medisinske behov. Det har vi gjort siden 1891. I løpet av disse årene har vi spilt en viktig rolle innenfor utviklingen av essensielle medisiner for verdens folkehelse. MSD lanserte et av de første antibiotika og var med på å utvikle den første metoden for å masseprodusere penicillin på begynnelsen av 40-tallet. Våre forskere var blant de første som oppdaget og fremstilte medisiner til behandling mot HIV og aids. MSD lanserte det første statinet til behandling mot høyt kolesterol, og har vært ledende innenfor forskning og utvikling av hjerte/kar-medisiner gjennom flere tiår. MSD har i disse årene kommet med betydelige bidrag innenfor blant annet immunologisk behandling av revmatiske pasienter, diabetes, osteoporose, prevensjon og ufrivillig barnløshet. 

I dag forsker vi på verdens viktigste helseutfordringer, kreft, hepatitt C, kardio-metabolsk sykdom, antibiotikaresistent infeksjon og Alzheimers sykdom, og vi er helt i front i kampen mot nye globale pandemier, som ebola. 

Praktisk talt alle medisiner som er i bruk i Norge, er utviklet av legemiddelindustrien, og de fleste er utprøvd i samarbeid med kliniske miljøer over hele verden. MSD er det største legemiddelfirmaet innenfor klinisk legemiddelforskning i Norge. Ved å drive kliniske studier, bidrar MSD til at norske pasienter får rask tilgang til innovativ behandling og at norsk helsepersonell får tidlig erfaring med nye medisiner og økt kompetanse innen viktige medisinske fagfelt.